Dr. MARIUS SINTEAN

Doctor în Științe Medicale, Medic Primar ATI, Competență: Terapia Durerii

In urma unei specializari în anestezie la renumita Cleveland Clinic din SUA, am descoperit, îndrăgit și studiat supraspecializarea “Pain Management”.

Medicina Durerii și în România

Spectrul Terapeutic

Tratăm durerea patologică, persistentă și refractară la tratamentele uzuale – corelată sau nu cu diverse afecțiuni: neurologice, oncologice, osteomusculare, chirurgicale, ginecologice, etc

Patologie și Servicii

Misiune

Aducerea durerii sub control și creșterea calității vieții într-o multitudine de boli complicate cu sindroame dureroase agravate, persistente, patologice.

Abordare – Experiență

Implementăm conceptul de Management al Durerii în conformitate cu standardele internaționale – experiența profesională fiind dobândită în USA și Anglia.

Dr. MARIUS SINTEAN

Competență: Terapia Durerii

Doctor în Științe Medicale, Medic Primar ATI

Scurt CV

Specializarea în anestezie la renumita Cleveland Clinic din SUA, i-a oferit posibilitatea de a descoperi, îndrăgi și studia supraspecializarea în “Pain Management”.

Medicina Durerii a fost recunoscută și în România sub terminologia de Competență în Terapia Durerii. Aceasta a fost conferită încă din 2002 d-lui Dr. Sîntean, oferindu-i posibilitatea de a practica Terapia Durerii în sistem privat, în paralel cu activitatea sa de Anestezie și Terapie Intensivă de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Din 2011, a început o foarte bună colaborare în domeniul Terapiei Durerii cu Clinica Medici’s din Timișoara. Aici se oferă consultații și tratamente pentru dureri complexe si greu de rezolvat.

În 2016 a beneficiat de un fellowship în “Pain Medicine” în Anglia, de la “EFIC” – Federația Europeană de Durere și a fost extinsă gama de proceduri terapeutice intervenționale prin colaborarea cu Spitalul Cardiotim, care a facut posibilă abordarea procedurilor minim invazive cu asistare radiologică.

Diagnosticul Și Terapia Durerii!

Medicina Durerii este specialitatea medicală care revoluționează terapia durerii printr-o abordare multimodală și personalizată de diagnostic și tratament.

Ce tratăm?

Medicina durerii oferă proceduri diagnostice si tratamente de specialitate pentru pacienții care suferă de durere într-o multitudine de boli din sfera neurologică, osteo- articulară, musculară, viscerală, post- traumatică, post-operatorie, oncologică sau durerea de cauză complexă insuficient elucidată.

Durerea ca boală, poate fi adânc înrădăcinată în sistemul nervos sau asociată unor patologii complexe, devenind persistentă și greu de rezolvat.

Indiferent de tipul și amploarea fenomenului dureros, putem trata durerea cu succes folosind concepte moderne și aparatură medicală performantă.

Cum tratăm?

Medicina Durerii are un arsenal propiu de proceduri diagnostice și terapeutice:

  • Injecții si infiltrații locale și regionale (cu asistare ecografică)
  • Administrarea unor medicații care necesită o expertiză specială: Capsaicină, Botox, Ketamină și Lidocaină (acestea din urmă se administrează în perfuzie sub monitorizare specializată)
  • Proceduri intervenționale mini-invazive sub ecran radiologic – fluoroscopie
  • Medicină alternativă și complementară – electroacupunctură, neuromodulare periferică
  • Consiliere psihologică cognitivă
  • Kinetoterapie

Tratăm cu succes orice tip de durere rezistentă la tratament.

Oferim soluții în rezolvarea durerilor de cauze complexe și dificil de vindecat.

Programare online
SAU PRIN CALL CENTER LA
Medici's Academica [ 0734 700 622 ]
ArTerra Health [ 0734 700 622 ]